Etiketler

17 Haziran 2015 Çarşamba

BAK Kozmetik Soğuk Pres Kayısı Yağı / Faydaları Nelerdir?

Herkese yeniden merhaba.
Bugün sizlere ,kayısı yağının faydalarından ve hangi amaçlarla kullanıldığından bahsedeceğim .
Her derde deva olan bu yağın faydalarını merak ediyorsanız yazının devamını okumanızda fayda var .

 Kayısı yağı için ;
"Kayısı ağacından elde edilen meyvelerin kurumuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemiyle kayısı yağı elde edilir. Bu doğal yağ, çok hafif kokulu ve açık renklidir. Yağ asitlerinin yanı sıra A, C ve E vitamini bakımından zengin bir yağdır. Böylece besleyici bir yağ olma özelliğini kazanır. Kozmetik sektöründeki pek çok kişisel bakım ürününde ve özellikle cilt bakımı formüllerinde kayısı yağına yer verilir. Geleneksel Çin tıbbında da iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde kayısı yağı içeren bitkisel reçetelere sıkça yer verilir." Tanımı yapılıyor.


Piyasada satılan kayısı yağlarının %100 doğal ve soğuk pres yapılmış hali sağlık açısından daha çok tercih ediliyor .
KURU CİLTLER 
Kayısı yağı , kuru ve çatlamış ciltler için besleyici ve onarıcı bir yağdır ve cilt tarafından kolayca emilir. Hassas ciltler için de uygundur ve cildin kaybettiği nemi geri kazandırır.Ayrıca güneşten de cildinizi korur. Kozmetikte cilt bakımı alanındaki birçok ürünün içeriğinde kayısı yağı bulunuyor ,bunu da ekleyeyim.
Yüz serumu ve nemlendiricilerinize bir iki damla kadar kayısı yağı ekleyebilirsiniz. %100 doğal olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Hatta benim de yapmış olduğum,evde kendinize ,pratik olarak "peeling" hazırlayabilirsiniz.
Doğal kayısı yağı ve bir miktar şekeri ,(tercihen esmer şeker) karıştırın. Miktarı kendinize göre belirleyebilirsiniz ,ne az ne de çok fazla . Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın ve durulayın. Daha aydınlık ve yumuşak bir cilt sizi bekliyor .:)

SAÇ BAKIMI
Beni takip ediyorsanız ,saç bakımına çok Önem verdiğimi bilirsiniz. Özellikle saç bakım yağlarını günlük hayatta çok fazla kullanıyorum ve her geçen gün saçlarım hakkında daha da güzel yorumlar alıyorum.
Kayısı yağını ,kırık ve cansız saç uçlarınızı uyguladığınızda ,yumuşadığını ve canlandığını göreceksiniz . Hatta ben bu tarz besleyici yağları ,birkaç damla kadar şampuan ve saç kremime damlatıyorum.Böylece saçlarım kökünden besleniyor ve uzamasında etkisi oluyor.
Ayrıca saç derisi problemi yaşayanların 
kayısı yağını saç diplerine 15-20dk kadar masaj yaparak yedirmelerinde fayda var.

TIRNAK BAKIMI
Kuru tırnak etlerinden ve çabuk kırılan güçsüz tırnaklarınızdan şikayetçiyseniz,kayısı yağı çözüm olarak karşınıza çıkıyor. 
Gece yatmadan önce tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize kayısı yağı ile masaj yapın. Zaten cilt onu kısa sürede emecektir. Manikür suyunuzun içine de damlatabilirsiniz,bu sayede tırnak etleriniz yumuşayacak ve tırnaklarınız güçlenecektir.
 Saç ve tırnakların güçlenmesini içeriğindeki bolca A vitamini sayesinde gerçekleştiriyor.Ben daha önceki saç bakımı yazımda da A vitaminin çok önemli olduğundan bahsetmiştim.

                                     
 Ayrıca kayısı yağını vücut masajınızda,masaj yağı olarak kullanabilirsiniz . Selülitli bölgelerde masaj kupasıyla yaptığınız masajda cilt yenileyici ve besleyici faydasını görebilirsiniz.
Bunun gibi birçok faydası olan ,hem doğal hem de mucize bir yağ .✔️

Piyasada soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş %100 doğal kayısı yağı nadir bulunuyor. Aktarlardaki kayısı yağı ile arasında fark var. Bak Cosmetics markasına ait kayısı yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yağ içilebilir nitelikteymiş.✔️

                                      
100ml'lik ürünün açıldıktan sonra kullanım ömrü 12ay. Tüm belgeleri mevcut ve yerli malı.✔️
Buradan online alışveriş sitesine ulaşabilirsiniz . Şu anda indirimli fiyatı ile satışta.

Yeni yazılarımdan haberdar olmak için siteme anasayfadan üye olmayı unutmayın .:)
Instagramdan aktif bir şekilde takip edebilirsiniz . 
Görüşmek üzere ! 
Devamını oku »