Etiketler

17 Mart 2015 Salı

Pure Beauty Multi-Function BB Cream /Bulgarian Rose

Selam ! Bu yazımda ,merak edilen Pure Beauty markasının Bb kreminden bahsedeceğim . Bana gelen mesajlarda çoğunlukla kapatıcı ,fondöten tavsiyeleri ve bunlarla ilgili sorular var.
Uzun süredir bu markanın CC kremini kullanmıştım , bir süredir de Bb sini kullanmaya fırsatım oldu . BB yi incelerden ,cc den de bahsetmiş olurum :)
Öncelikle BB krem nedir ?
 Beauty Balm ya da Blemish Balm diye geçerler. Yani fondötenden daha hafif olmak üzere , içinde nemlendirici bulunan ,cilde daha hafif gelen ,görüntü düzelticidir. Fondöten gibi ağır bir yapıları yok ,günlük makyajda istenmeyen görüntüleri kapatırlar .
CC krem ise Color Corrector ya da Color Control diye geçer . Yapıları daha kremlidir ve kapatma odaklı değildir . Kusurları kapatmaktan çok ,cildin tonunu eşitlerler. Bb nin daha incelmiş halidir.  Renkli nemlendirici gibi düşünün ,ki bence yaz aylarında da kullanımı problem olmayan daha sağlıklı ürünlerdir .
Bb nin yapısı daha çok fondoten gibi olduğu için ,cc ye göre ağır kalıyor ve sivilce oluşumu gözlenebiliyor.
Ama ne de olsa bazı günlerde cildimizi daha kusursuz göstermek için yüksek kapatıcılık sağlayan ürünlere elimiz gidiyor :) Fondöten mi Bb mi derseniz Bb derim bu yüzden.
Ayrıca gayet bereketli bir ürün . Az bir miktarı bile isteğinizi karşılıyor o yüzden uzun süre kullanabiliyorsunuz. Kapağı diğerleri gibi değil ,gayet sağlam ,akmıyor kırılmıyor bozulmuyor.
Çil problemim olduğu için ,yazın sürekli güneş koruyucu kullanmak zorundayım yoksa lekelerim koyulaşıyor . Bu ürünün en çok sevdiğim yanı 42 faktör güneş koruması olması. Çünkü diğerlerinde bu kadar yüksek güneş koruma faktörü yok .
Özellikleri ,içeriği ve kullanımı bu şekilde . Yalnız yukarda gözenekli görünümün giderilmesine yardımcı olur demişken ,o konuda pek bir fark görmedim ben . Özellikle kokusu başta olmak üzere ,yapısını kıvamını ve uyguladıktan sonraki hissini sevdim . Yüzüme uygularken makyaj süngeri ile daha net ve başarılı bir sonuç aldım . Tabi parmaklarınızla da uygulayabilirsiniz . Bb kremin tek rengi mevcut ,her cilde göre aynı etkiyi gösteriyor.
Resmin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Bileğime uyguladığımda damarlı görünüm gözle görülür bir şekilde azalıyor . Yüzümde ise sivilce kızarıklıklarını kapatsa da ,çil lekelerinde hafif kahverengilik kalıyor,o kadarı da önemli değil ,aşırı kapatıcılık isteseydim fondoten kullanırdım zaten :)
Bulgar Gülü esansı olduğu için sanırım ,çok hoş çiçeksi bir kokusu var . Arada kokusu burnunuza geliyor. Yapısı kesinlikle simli değil ,parlatmıyor yani mat bir bitiş sağlıyor .Ben yüzümde sabahtan akşama kadar tutmuştum ,yağlandırmadı ve bozulmadı. Bu arada bilmeyenler için kuru bir cilt tipine sahibim . 
Biraz da Cc kreminden bahsetmek istiyorum . Yapısı daha sıvı ,hatta bazen akıyor , uyguladığım zaman birkaç saatte T bölgemde parlama yaptı . Dediğim gibi kapatıcı odaklı değil ,daha çok renk düzenleyici olduğu için hafif makyajlarda ,nemlendirici ve düzeltici olarak kullandım . Ayrıca içinde küçük simler olduğu için güneş ışığında hafif  göze çarpıyor :) sim sevmeyenler bu üründen uzak durabilir . Benim için fark etmez her iki durumda da kullanabilirim . Kapatıcılığı da 30faktör. Iki rengi mevcut , İvory ve natural diye geçiyor . Benim kullandığım İvory rengiydi,cildime daha uygundu . Natural bana daha açık geldi .
Bildiğiniz gibi Pure Beauty markası sadece Watsons mağazalarında satılıyor . yüz bakımı odaklı daha çok ürünü var bu markanın , mağazaya gittiğinizde görebilirsiniz,denemediklerim var ben de merak ediyorum çoğunu:)
Kremlerin fiyatı 27tl civarı olması lazım,tabi indirim zamanında da bu marka bol bol indirime giriyor . Şans verilebilir derim .
Deneyimlerimin çoğunu yazdım ,eksiklerim kaldıysa sormak istediklerinizi bekliyorum :) 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .
Hoşçakalııın.
Devamını oku »