Etiketler

2 Aralık 2014 Salı

Saçlarımı 6 ayda nasıl uzattım?

Merhaba kızlar :) bu yazıyı merakla beklediğinizi biliyorum ,ancak vakit bulabildim . Bir süredir bu yazıyı yazmak aklımdaydı ,şöyle iyice toparlayayım dedim . Saçlarım çok uzundu,kuru ve yıpranmış olduğu için zor başa çıkıyordum ve geçtiğimiz Mayıs ayında kestirme kararı aldım . Belimde olan saçlarımı omzumdan biraz aşağıda kestirdim ,tahmini bir 30cm kadar yani :) ayrıntılara gelecek olursak ;
Saçlarım dalgalı ve kalın telli . Yapısı ise çok kuru .Sağdaki fotoğraf düzleşmiş hali olduğu için uzun görünüyor ama aslında omzumun hizalarında . Soldaki zaten artık  işlem görmekten fazlasıyla yıpranmış ve kesilme zamanı gelmişte geçiyor .:)
Ayrıntılar bu şekilde , 
Yani baktıkça ne kadar kısa kestirmişim diyorum ,insan uzun saçla yaşamaya alışınca cidden zor oluyor bu durum bilen bilir:)
Fark ise bu şekilde ,sağdaki fotoğraf Kasım ayında çekildi , bu farkı gerçekten önceki fotoğrafımı görünce anladım ,hala saçlarımı kısa sanıyordum :)
Gelelim ben bu saçı 6 ayda nasıl bu hale getirdim ? 
Öncelikle bu konuyu baya kafama taktım ve yapabileceğim herseyi denedim . Saç uçlarımı sürekli nemlendirdim ve kuru olmamasını sağladım .çünkü saç uçları sağlıksız olunca saçların uzaması yavaşlıyormuş ben de sürekli bu şekilde yaptım . Kullandığım bakım ürünlerini göstermek istiyorum ,
Saç uçlarımı nemlendirmeyi ,en sağdaki Avon argan yağı ve hemen iki yanındaki gliss kur yağı ile yaptım ,ikisi de aşırı derecede memnun kaldığım ürünler . 
Vee dax supergro benim mucize ürünüm . Haftada bir maske olarak kirli saçıma ve diplerime yediriyorum yarım saat kadar bekletiyorum . Kokusu güzel ,saça bakım yapıyor yumuşatıyor . Zaten uzaması vaadiyle almıştım ,bunu da gerçekleştirdiğini gördüm . Sadece kararlı olmak ve haftada bir aksatmadan uygulamak gerekiyor . Yapısında birçok yağ var ve bu yağlar saçı besleyen ve uzamasını sağlayan yağlardan oluşuyor .
Gelelim diğer uyguladığım bakıma . Baharatçıdan çam yağı ve tatlı badem yağı aldım . Bu iki yağ saç uzamasını destekliyor ,gürleşmesini sağlıyor . Hatta saçları dökülen çoğu erkek çam yağını kullanıyormuş .:) tatlı badem yağını da bilirsiniz ,kaşlarınız seyrekse uzamasını sağlıyor ,kısaca sürdüğünüz tüm kıl köklerini güçlendirip hızla uzatıyor .
Ben bu yağlardan bir iki damla şampuan ve saç kremime damlattım. O şekilde her banyoda şampuan ve kremin şişesini çalkalayıp saçlarımı yıkıyorum . 
Daha sonra ise iki yağdan da aynı ölçek alıp gratislerde bulabileceğiniz sprey şişelerin içine döktüm ,çalkalayıp saç diplerime sıktım .

Bu spreyi banyodan önce saç diplerime iyice sıktım ve 40dk kadar bekledikten sonra duşa girdim saçlarımı da yağdan döktüğüm şampuanımla yıkadım. Bunu da haftada 1-2 kez yaptım . 
Duştan her çıktığımda ise saçlarıma mutlaka bakım yağı sürdüm . Ve doğal yollarla kuruttum , ısı kullanmadım .
Tabiki dengeli beslenme şart , biliyorum çoğu kişi aynı şeyi söylüyor ne kadar buna uymasakta:) özellikle ben çok yemek seçerim ve çoğu şeyi yemem . Saçların ve tırnakların sağlıklı olması için vücudun A vitaminine ihtiyacı var . Bu da bolca havuçta bulunuyormuş . Aylarca sabah akşam havuç yedim arkadaşlar :) ve cidden tırnaklarımın eskisi gibi kolay kırılmadığını farkettim ki saçlarım da farketmesem de uzamış .:) 
Çok klişe olacak ama yemek seçmeyin ,doğanın bize verdiği tüm nimetlerden yiyin ,yeterli ve dengeli beslenin :)

Ve diğer yaptığım uygulama ise duş sonrasında soğuk suyla saçlarımı yıkamak :) bu kesinlikle işe yarıyor . Yaz kış farketmeden bunu yapıyorum , soğuk su kan dolaşımını hızlandırıyor ve saç diplerindeki kılcal damarları harekete geçiriyor böylelikle etkileşim halinde olan kıl köklerini güçlendirerek daha hızlı uzamasını sağlıyor . Sıcak suyla banyonuzu yaptıktan sonra , 1-2dk kadar saçlarınızı soğuk suya tutun ,diplerine masaj yapın . Etkisini göreceksiniz .
Bu arada çok sıcak su saç için çok zararlı ,olabildiğince ılık suyla saçlarınızı yıkamaya çalışın . Ayrıca saçlarınızı tararken, uçlardan diplere olacak şekilde taramaya başlayın . Kaliteli fırçalar kullanın . 
Saçlarınıza çok fazla işlem yapmayın ,boya ve ısı saçlara çok zarar veriyor ,yıpratıyor ve sağlıklı uzamasını engelliyor . 
Son olarak ise saçları uçlarından sürekli kestirin daha kolay uzar diyorlar . Ben buna katılmıyorum ,ve hiç kısaltmadım bu süre içerisinde . Eğer çok yıpranırsa uçlarım o zaman kestiririm belki . Zaten saç ayda 1 en fazla 2cm uzuyormuş ne gerek var kestirmeye :) ben hic kestirmedim ve sonuç bu . 
Benim bu konuda aklıma gelenler ve söyleyeceklerim bu kadar. Sormak istedikleriniz varsa bana ulaşabilirsiniz ve yorum olarak paylaşabilirsiniz . Elimden geldiğince yardımcı olurum . Umarım işinize yarayan bilgiler olmuştur . Kendinize çok iyi bakın bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)
Devamını oku »